I Nepal

I Nepal

Om bloggen

Denna blogg handlar om barnhemmet The Step i Nepal. Vi, Sofia & Christian Lindblom, bloggar när vi besöker de tio flickorna som bor där.

Läs mer om barnhemmet på www.thestep.se

Nytt i Kathmandu

BarnhemPosted by Sofia Lindblom Mon, January 15, 2018 14:51:37


Det alla pratar om i Kathmandu är att de försvårande strömavbrotten som har pågått i så många år, äntligen har upphört. Detta skall ha ägt rum endast någon vecka efter att en ny chef tillträdde på Elverket. Att nu har el under dygnets alla timmar har så klart underlättat vardagen ofantligt!

En annan sak som har hänt i stan är att man har förbjudit det mycket påfrestande biltutandet. Numera är det böter på några hundra rupies för omotiv...erat tutande och detta verkar faktiskt fungera. Hittills. Christian berättar att i princip allt tutande har upphört och att det numera är behagligt att promenera runt i stan. Dessutom har man återigen försökt införa någon gågata i turistkvarteret, Thamel, och även detta verkar fungera denna gång. Tidigare försök till gågator i dessa kvarter har endast lyckats några dagar eller veckor. Sedan har folk börjat köra där igen. Vidare, har man hängt böneflaggor över flera gator.