I Nepal

I Nepal

Om bloggen

Denna blogg handlar om barnhemmet The Step i Nepal. Vi, Sofia & Christian Lindblom, bloggar när vi besöker de tio flickorna som bor där.

Läs mer om barnhemmet på www.thestep.se

Besök på barnens skola

BarnhemPosted by Sofia Lindblom Mon, January 22, 2018 09:03:37

Christian har besökt barnens skola.

Christian besökte särskilt Manishas klass. Manisha är den yngsta flickan på Step. Hon är 8 år gammal och går i klass 1.

Rektorn är mycket, mycket nöjd över våra barn. Hon berättar att de alla har någon form av talang och varje gång skolan ställer upp i olika tävlingar mot andra skolor i Kathmandu eller i övriga Nepal, så är våra tjejer med och representerar. Någon är lysande på matte, någon är lysande på teckning, någon på dans osv. Av alla pokaler som finns inte på rektorsexpeditionen, har våra tjejer varit inblandade, berättar Christian.

När tjejerna har kommit till The Step har de haft väldigt liten eller ingen skolerfarenhet alls sedan tidigare och att det nu går så bra för dem, är otroligt roligt!

Kabita som snart är 18 år gammal går i klass 10. När hon först kom till Step för tio år sedan hade hon ingen skolbakgrund alls och hade det mycket svårt i skolan. Idag har hon bra betyg och är särskilt omtyckt pga att hon är så ordningsam och hjälpsam och är dessutom "Captain of the house". Så nu när hon snart lämnar denna skola för att gå vidare till college, har hon av rektorn redan erbjudits en liten deltidstjänst på denna nuvarande skola för att hjälpa till med de yngre barnen. Ofantligt roligt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.