I Nepal

I Nepal

Om bloggen

Denna blogg handlar om barnhemmet The Step i Nepal. Vi, Sofia & Christian Lindblom, bloggar när vi besöker de tio flickorna som bor där.

Läs mer om barnhemmet på www.thestep.se

kvällsmat sista kvällen

BarnhemPosted by Sofia Lindblom Tue, February 13, 2018 11:10:41

Den 22 januari lämnade Christian The Step och Nepal. Han berättar att detta besök har varit extra bra och extra roligt. Framförallt för att barnen numera kan så mycket engelska att det är väldigt lätt att umgås med dem, men även för att han och Rajeev har fått mycket uträttat och haft väldigt kul ihop. Dock har luften varit fruktansvärd i stan. Den enorma ökningen av fordon som skett de senare åren i kombination av att det inte har regnat på tre månader, gör att det både är massa avgaser och väldigt mycket damm överallt. Få vägar är ju asfalterade. Han hostar hela tiden när vi pratar.

Det har varit varmare än han trodde att det skulle vara, men den svarta täckjackan verkar ha varit på den mesta av tiden ändå. Mössan har endast behövts användas på nätterna och ibland på morgnarna och kvällarna.

Duschat (hällt vatten på sig med en liten skopa från en hink) har han visst inte gjort så många gånger. Dels för att han alltid har tyckt det är så otroligt omständigt att värma upp det iskalla vattnet och bära runt den där vattenhinken och dels för att det är så kallt inomhus. När jag är med är det alltid jag som pysslar med badvattnet till honom och själv står jag ofta ute på terassen i det direkta solskenet när det är dags för tvagning.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.